۳ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۰:۱۶

موفقیت پزشک کشورمان در درمان فلج حرکتی بازو

موفقیت پزشک کشورمان در درمان فلج حرکتی بازو

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: با ابداع روش جراحی ترمیمی دست موفق به درمان فلج حرکتی بازو در چهار بیمار شدیم که این روش منحصر به فرد برای اولین بار انجام شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود یاوری جراح ترمیمی و میکروسکوپی دست صبح امروز چهارشنبه در نشست مطبوعاتی "درمان فلج حرکتی بازو" در بیمارستان 15 خرداد گفت: این طرح به روش کارآزمایی بالینی روی چهار بیمار با آسیب در ریشه های فوقانی شبکه بازوئی با استفاده از انتقال آزاد عضله گراسیلیس انجام شد و یک روش درمانی نادر و بی‌نظیر در دنیا است که با بهره‌گیری از عضله ران پا، بی‌حرکتی یک طرفه بازو در چند مصدوم را درمان کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: این مصدومان پس از انتقال عضله برای سه هفته از آتل استفاده کردند. بعد به مدت چهار هفته تحت فیزیوتراپی قرار گرفتند و به مدت یکسال هم تحت نظر پزشک بودند که پس از آن قادر به حرکت شانه خود شدند.
 
یاوری با تأکید بر اینکه بیشتر آسیبها در نتیجه ضربات و تصادفات رخ می دهد افزود: سالانه بالغ بر 40 مورد از این نوع مصدومیت در ناحیه بازو گزارش می‌شود که تا پیش از این روش، امکانی برای بهبود شرایط زندگی و حرکت دست افراد وجود نداشت اما با این روش حتی مصدومانی که مدتها از بروز ضایعه آنان می‌گذرد، قابل درمان هستند.
 
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در پی انتقال بخشی از عضله کشاله ران پا به ناحیه بازو و پیوند آن به شیوه‌ای منحصر به فرد، افراد مورد درمان هم اکنون قادرند فعالیتهای عادی فردی و اجتماعی خود را به راحتی انجام دهند.
 
معاون درمان بیمارستان ‪ پانزده خرداد با اشاره به اینکه این عمل جراحی هشت ساعت به طول می انجامد گفت: عضله مورد نظر
همراه با اعصاب و شریان‌های خونی از ناحیه پا به دقت جداسازی شد و با موفقیت به شیوه‌ای خاص به ناحیه دلتوئید شانه پیوند می شود.
 
وی با بیان اینکه اگر عملکرد مفصل شانه خوب نباشد مفصل آرنج و مچ نیز کارایی نخواهد داشت، افزود: عملکرد شانه در برقراری مچ ها و آرنج مهم است اما ما در این روش از تاریخچه جراحی دست استفاده کردیم و با توجه به آناتومی و شناختی که از مفصل شانه داشتیم توانستیم از این نوع درمان استفاده کنیم که در نوع خود بی نظیر است.
 
این پزشک و جراح افزود: اگر در درمان ناحیه آسیب دیده، عصبی برای استفاده در درمان داشته باشیم جراحی یک مرحله ای انجام می شود اما اگر عصبی از ناحیه آسیب دیده وجود نداشت جراحی به صورت دو مرحله ای انجام می شود.
 
وی افزود: حدود سه ماه بعد از درمان بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار گرفتند شاهد اولین حرکت انقباضی در آنها بودیم لذا باید گفت از 9 ماهگی نتایج درمان شروع می شود و معمولاً یک سال طول می کشد. البته این در صورتی است که درمان یک مرحله انجام شده باشد اما اگر دو مرحله انجام شده باشد دو سال به طول می انجامد تا اولین حرکتها شکل بگیرد که فیزیوتراپی بعد از عمل به بازگشت حرکت به بازو کمک قطعی می کند.
 
یاوری بهترین زمان درمان بیمارانی که دچار این عارضه هستند را بلافاصله بعد از آسیب دانست و گفت: پزشک بهتر است درمان و جراحی اولیه را از 6 تا 9 ماه آغاز کند اما باید گفت که هیچ ضایعه عصبی به طور 100 درصد برنمی گردد و تنها 70 درصد امکان برگشت دارد بنابراین اگر به موقع مراجعه کنند روشهای زیادی برای درمان وجود دارد اما اگر تأخیر داشته باشد دیگر کاری نمی توان کرد و باید از جای دیگر عضله کشیده شود.
 
وی گفت: این روش درمانی سال گذشته در کنگره جراحان دست ایران و فرانسه مطرح شد که ضمن تاکید بر منحصر به فرد بودن آن از سوی تعدادی از جراحان دست بنام دنیا مورد استقبال قرار گرفت و به زودی مقاله علمی این موفقیت در مجله علمی - پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی چاپ خواهد شد.
کد خبر 1069181

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha